2009   2010   2011   2012

SENASTE NYTT

AKTUELLA HÄNDELSER PÅ ELMONTAGE

2010Torsdag 26 November

Efter Pebblys andraplats i Breeders Crown-finalen så hade vi stora förhoppningar när det bar av mot Solvalla igår. Bra spår och toppform hjälpte tyvärr inte när Björn valde att ta rygg på en av fältets i mina ögon sämsta hästar. Den stoppade på upploppet precis som dom två senaste starterna, fast den här gången med en okörd Pebbly i rygg. Det positiva var att man kunde starta promenaden ut till parkeringen och den 40 mil långa hemresan redan efter 500 meter körda för då förstod vi alla hur det skulle sluta. Så där sparade vi in några minuter på den nästan 5 timmar långa färden i blixthalka. Tragiskt att ha fältets bästa häst men..............!


Måndag 1 November

Riktigt bra drag för dagen på arbetet. Herud har fullt upp med dagiset i Töcksfors. Carlsson har börjat med styren på alla vatten & reningsverk i kommunen, så han har nog att göra med detta fram till vårkanten. På Con-Form har Arnie alltid att göra, för dom verkar ha bra snurr på det företaget. Claras-huset ska rivas och biblioteket ska flyttas. Det ser bra ut !
Pebbly har kvalat in till Breeders Crown final i år igen. Startspår 5, så det blir att ladda från start för att förhoppningsvis få med lite av prispengarna. Hubbub gör comback här i Årjäng på fredag från spår 12.


Torsdag 9 September

Pebbly gjorde nog sitt bästa lopp någonsin i söndags. Satt i fjärde ytter i ett lopp som gick riktigt fort hela vägen. Hon fick tyvärr ingen draghjälp utan var tvungen att attackera själv i fjärdespår genom sista sväng. Sedan spurtade hon strålande och var bara en halv längd efter i mål som 3:a på 12,8. Nu laddar vi mot Breeders Crown. För vår första egna uppfödning Island One e. Flirtin Man-Global Island började idag det riktiga travlivet. Efter ha gått på bete och lekt med jämngamla i Grums under fam. Walls vakande ögon så flyttades han idag till Stall Broman där han ska lära sig allt. Spännande.


Målfoto från Stoderby-finalen
Torsdag 26 Augusti

Finalklart igen !
Pebbly flög till ledning för att sedan släppa till favoriten Vitesse d'Inverne efter 300-400 meter. Björn låg kvar där till en bit in på upploppet då han vred ut. Det gick riktigt fort sista biten så Pebbly hann inte riktigt fram till seger. Tyvärr fick vi välja spår som 7:a så det var att välja mellan spår 6 eller det Björn valde, spår 10 i finalen. Vi får hoppas på en smygresa i hårt tempo så kan det bli fina pengar.

MålfotoSöndag 22 Augusti

Eyeshadow blev 2:a på 15,1. Banan var lite seg så både tiden och prestationen var klart gdk. Aldrig kul att bli tvåa, men får man stryk av en Årjängshäst så får det gå.
Nu laddar vi för en ny vecka.


Torsdag 19 Augusti

Semestern är slut för denna gång. Man hinner knappt reagera så har sommaren passerat och det har inte hunnits med en tiondel av det som man tänkt sig. Tragiskt ! Men snart, om sisådär 44 veckor är det sommar igen.
Pebbly ska ut i stoderbyförsök på tisdag. Hon har inte startat sen stochampionatskvalet då hon var ganska blek. Men nu börjar förhoppningsvis hennes årstid. Hubbub har galopperat två gånger i rad och är behandlad efter det, så han är nog snart med i startlistorna igen.
Eyeshadow har återuppstått från dom döda och vann på Färjestad i mitten av juli på ett tilltalande sätt. Hon startar här i Årjäng i morgon.


Söndag 11 Juli

Inget riktigt drag i Pebbly i finalen heller. Björn serverade henne ett perfekt lopp men det hände inget när han vred ut till attack. Han tror att det är något som felar henne, så troligtvis blir det inget stochampionatkval på fredag. Hon var likadan i fjol vid den här tiden och då hittade man inget fel. Allergi kanske ? Eller så vill hon helt enkelt ha semester som alla andra. Vi ska inte gnälla för hon var trots allt 5:a och har sprungit in över 400.000 i år.


Tisdag 6 Juli

Pebbly's blodvärden var inte bra i tisdags, kanske en förklaring på den något bleka insatsen i försöket. I söndags togs nytt prov och då var värdena ok. Hoppas att detta stämmer och hon är frisk, för då kan det bli åka av på fredag. Hubbub laddas för start i
V-75 på "hemmaplan" den 17:e juli. Det blir en riktig höjdare.
Nästa vecka har dom mesta semester. Bara Sune, Martin & kanske Sören kvar att köra med.
Har frågat runt lite vad dom ska göra på semestern men det är ingen som har några särskilda planer. Luthander ska på krystningsläger i Skagen (visste inte ens att det fanns sådana). Arnie ska passa barn, barnbarn, barnbarnsbarn osv. eller sitta i lusthuset med Lena och sörpla rödvin & fin cognac. Lisbeth ska jaga mördarsniglar & tyska turister från sina groteskt stora ägor. Sune ska spela golf,spela golf och ......spela golf. Herud & Henrik ska passa barn. Sören ska passa på med Annica. "Har en del att ta igen" efter att ha varit på Haiti hela våren säger han. Tomas ska passa Con-Form åt Arnie, men får kanske fritt någon dag så han får åka båge.


Tisdag 29 Juni

Midsommar är över och det blev kanonväder, soligt och lite blåsigt som medförde att man undvek dom två första hemskheterna men var chanslös mot den tredje. Skulle behöva ha ett par- tre veckors semester nu för att vila upp sig. Men det får vänta ett tag.
Pebbly blev trea i sitt försök och kvalade in till final i stosprintern. Björn tyckte inte det var något tryck i henne och misstänker att något var galet. Slö före och riktigt trött efter loppet. Veterinärkoll i morgon, sen får vi se om det blir någon start i finalen.
En frisk Pebbly kan faktiskt ha riktigt bra chans i finalen trots 10:e spår. Med Zilan Boko i ledning och en överladdad Dont Wear Pjs på utsidan i stenhårt tempo och Pebbly i 2-3:e ytter så kan Martina få segersmila igen.
Torsdag 24 Juni

MIDSOMMAR

Nu ska man försöka undvika regn, knott & minnesluckor. Vet inte riktigt hur det ska gå till att ducka för alla dessa hemskheter. Om det inte regnar så är det med garanti en massa knott, och om det mot förmodan skulle va både regn & knottfritt så blir det ju skitkul och skål var femte minut tills det blir kaos i skallen. Men: Det man inte minns det har inte hänt.
HA EN TREVLIG MIDSOMMAR

Lägger in en bild på Hubbub och hans skötare Rune, som är från Norge av alla ställen.


Måndag 21 Juni

Snart midsommar och vissa går mot illamående och ågren via snapsar och annat osunt leverne, typ som Peter (numera 40+) genom att cykla från Trondheim till Oslo på ett dygn. Jag misstänker att känslan dagen efter är ungefär likvärdig. Men först skall vi knega på några dagar till. Förra måndagen var Hubbub så där kanonbra igen och vann hur lätt som helst på Färjestad. Har beställt en V-75 start som nästa framträdande för honom, vi får se hur det blir med det. Efter ett möte med Gooparna så kom vi fram till att Pebbly skall starta i stosprintern i Halmstad. Tråkigt spår och troligtvis skor i försöket nu på måndag gör att det känns lite ovisst. Final fredag 9 juli. Sen stochampionatet.


Vinnarcirkeln: Ett väldigt trevligt ställe att träffas på.

Fredag 11 Juni

Martin,David Och Emil, våra tre senaste praktikanter eller "helejävlar" som Arnie kallade dom, har tagit studenten. Grattis !!!! Hoppas vi får in en massa jobb så vi kan erbjuda alla tre anställning någon gång. Tyvärr så fick vi inte vara med och bygga brandstationen.
Vi gjorde ett tappert försök men vi är chanslösa mot dom stora drakarna när ett svindyrt radiosystem av någon besynnerlig anledning ingår i elentreprenaden. Kanske är det lite lättare om man är egen grossist då. Men vi tar nya tag. Tomas har redan börjat och Sören är tillbaka på måndag, så nu är vi fullt lag igen.
Fick ovett av Emil (lill-Mats) för att det var för mycket trav på denna sida men hallå, det går ju inte att undvika att skriva om Pebbly. På elitloppsdagen joggade hon runt på 12,9 och vann sprättlätt. Nu ska beslut tas om det blir stosprintern i Halmstad eller stochampionatet på Axevalla. Eller båda !! Ett steg tillbaka blev det för Hubbub senast. Ny chans på måndag.Martina & Pebbly på Solvalla 30 maj

Fredag 28 Maj

Inga stora projekt att bita i för tillfället. På Con-Form är det dock sånt drag att Arnie fick åka på vilohem i Spanien. Sören är fortfarande på Haiti och hjälper jordbävningsoffer. Peter är ute och cyklar som vanligt, den här gången på cykel. (Vänern Runt) 3 dagar på en sadel: "aj". Vi har uppgraderat vårt faktureringprogram till en mer användarvänlig verson. Gick det smärtfritt ? NEJ ! Men om ett par veckor så funkar det nog som vi vill och är så  där otroligt användarvänligt.
Pebbly var sådär i drottningens men vi tar nya tag på söndag. Häftigt med häst till start på elitloppsdagen. Hubbub däremot går från klarhet till klarhet. Efter andraplatsen här i Årjäng så tog han en imponerande seger på Färjestad. 14,1a är en helt ok tid med all utrustning som finns att tillgå. Eyeshadow är tyvärr sjuk. Vet inte riktigt hur allvarligt men det verkar inte bra. Piercing och Frenchwoman är sålda och den sistnämda har redan gjort sin första start för dom nya ägarna. 3:a på ny rekordtid. Riktigt kul.
I måndags fick Global Island sitt andra föl. Ett sto efter Muscles Yankee som troligtvis kommer att vinna både oaks och stochampionatet. Var och kollade i tisdags och hon låg redan i hårdträning. Sprang runt mamma i skaplig fart och i rätvarv. Då ska man tänka på att hon bara var ca 20 timmar gammal. Fantastiskt !!


Fredag 30 AprilStefan Johannesson har idag gjort sin sista arbetsdag hos oss eftersom han från och med Måndag 3 maj kan kalla sig Byggmästare. Vi önskar honom och hans partners all lycka med detta. Jag är helt övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst. För våran del så uppstår ju en massa problem. Vem ska städa verktygsförrådet, vem ska hålla ordning på lagret, vem ska rensa i vitvaru-tippen, vems rum ska vi ha förfest i på firmafesterna, vem ska ha en nödraket dagen efter d.o, Therese. Herregud ! När jag tänker efter så är det inte säkert att vi klarar oss utan Stefan. Finns det nån jourhavande Stefan man kan ringa till när det kör ihop sig ?Med en tår i ögat och darr på underläppen kan vi inte göra annat än tacka för allt och åter igen Lycka Till !

En annan liten nyhet är att Pebbly är i final i Drottning Silvias Pokal efter att ha vunnit sitt försök hur enkelt som helst igår. HäftigtFredag 16 April

Årsdebuten för Pebbly är avklarad. Olle smög i 4:e inner och hon spurtade sådär när luckan kom. Nästa start blir på Åby den 29:e april då det är kval till Drottning Silvias Pokal. Med några snabbjobb till och optimal balans så hoppas vi att det blir åka av. Frenchwoman startar på söndag på Axevalla. Piercing tror jag inte vi kommenterar över huvud taget.


Fredag 9 April

Äntligen !
Pebbly gör årsdebut i ett Breeders Crown försök på Örebro (Torsdag 15/4)
Hårt motstånd väntar men för henne finns inget annat att välja på.
Spår nio och mäster Olle i vagnen (kan det bli bättre ?)Men före det så ska Piercing med mästerkusken Michael"Håson"Larsson starta på lunchtravet här i Årjäng (Onsdag 14/4) Kul med en start på hemmaplan.


Lördag 3 April

Frenchwoman blev 3:a på Örebro. Efter en trevande start med ett antal felsteg så spurtade hon knappt godkännt från 4-5:e inner. Hon visade inte någon förbättring efter vila och behandling. Nu väntar vi bara på att Pebbly ska göra årsdebut (ev Örebro 15 april) och att Eyeshadow ska få visa hur bra hon egentligen är.
GLAD PÅSK


Tisdag 30 Mars

Platt fall i innebandyn, en poäng och sist i gruppen. Vi är däremot ruskigt bra på att dricka öl. I den tävlingen är vi ett givet topplag. Grattis till Järnhandeln som vann innebandyn för andra året i rad (riktigt bra gjort). Äntligen har vi en häst till start. Frenchwomen startar i ett P-22 lopp på Örebro. Nu får vi se om behandlingar från topp till tå ger resultat. Motståndet ser väldigt skralt ut, men hon har ju inte direkt rosat marknaden själv heller.
Vem vet, det kanske är dax för en seger.
Färjestad !!! Va ska vi tro om dom ikväll. Tänk om hockeysäsongen är slut före påsk.
Det vore tragiskt

Onsdag 24 Mars

På Lördag är det så dags. Företagscup i innebandy med efterföljande taco-buffe på hotellet. Vi har tränat stenhårt ett antal måndagar för att klara denna utmaning dvs att först tömma kroppen på all energi och sen fylla på förrådet med stark mexicansk mat och en massa öl. Stor risk för en väldigt tung söndag.

Torsdag 18 Mars

På grund av att vi har haft en massa strul med hemsidan så har det varit lite dåligt med uppdateringar. Någonting hade hänt med webbhotellet. Signalen var dödad av orsaker som ingen kan förklara. Men nu ska det tydligen va ok igen.
Första söndagen i mars genomled både Peter & Henrik vasaloppet, vilket betyder att klassikern är fullbordad för båda två. En prestation att jämföra med en femdagars maginfluensa enligt min mening. Vem som hade bästa totaltid efter de fyra grenarna är ju helt ointressant, men vi kan för er som är statistiker konstatera att det var Henrik. Båda två kommer säkert att få ett diplom eller en medalj för prestationen så vi behöver inte överdriva hyllningarna här. Bra gjort får räcka.

Lördag 13 Februari

I morgon ska Hubbub starta på Åby. Han har varit behandlad efter senaste starten
då han var riktigt blek. Nu tror vi stenhårt på seger. Piercing har gjort några framträdande
med dåligt resultat. Han startar på Åby's lunchtrav (tisdag)och ska inte köras från start utan till slut enl. Björn. Bara att kolla på TV. Om någon är intresserad så är det bara
att lägga ett bud för både Piercing och Frenchwoman är till salu.


Onsdag 13 Januari

Nytt År, och nya utmaningar att se fram emot. Just för dagen har vi det lite påställt på jobbfronten. Renoveringen av medborgarkontoret samt kultur & fritidskontoret har dragit igång. Där har vi lite att bita i. Annars har vi inga större projekt utan bara en massa småjobb. Det är däremot lite lugnare i bland våra hästar. Det är bara Piercing som har startat i år. Han var ute på Färjestad i måndags och var helkass  från ledning.