2009   2010   2011   2012

SENASTE NYTT

AKTUELLA HÄNDELSER PÅ ELMONTAGE

2009JULAFTON

Först av allt skulle vi vilja önska alla en riktigt:

GOD JUL !


Det har varit lite dåligt med uppdateringen på denna sida ett tag. Detta beror på att det inte har hänt något särskilt varken i jobb- eller hästvärlden. Det som har hänt på jobbfronten är att vi har skrivit avtal med Electrolux Centrala Bygg om att leverera vitvaror till Årjängs Bostads AB under hela 2010. I hästbranchen så felade Frenchwoman från start nere på Åby den 17:e och gick sådär efter det. Piercing gjorde samma sak på Färjestad i måndags. Hubbub är behandlad efter senaste starten, men går jobb igen. Eyeshadow tränas för fullt efter halsoperationen. Pebbly har börjat den hårda vinterträningen inför 4:års säsongen, med förhoppningsvis någon stor final i sikte.

Fredag 4 December

En liten ljusning i det totala travmörkret. Frenchwomen blev 2:a på Åby igår. Tänk den dag Björn kan köra lite på henne och inte bara bära.


Torsdag 3 December

Det går uselt i travbranchen. Frenchwoman var blek i Torsdags (ny chans idag på Åby) Hubbub & Piercing var direkt urusla på Färjestad. Men det är inte det vi oroar oss mest för just nu. Sören har skickat en ny bild på sig och sitt gäng som han kallar det. Va f-n håller han på med. Det ser inte bra ut !!!
Tisdag 24 November

Piercing tog igår sin första seger någonsin. Visserligen blev det enklare när hästen utvändigt galopperade i slutstriden men Olle trodde att han hade vunnit ändå. Vi tror naturligtvis på Olle för han har koll. Det har däremot inte Piercing för han verkar vara ganska yr i hatten. Redan på måndag ska han starta igen, då får vi se om han har gjort några framsteg. Hubbub startar också på måndag (vinner). Men först ska ju Frenchwoman starta på Åby (vinner felfri).


Piercing


Fredag 20 November

Hubbub gjorde ett dubbelfel igår. Först galopperade han in i första sväng och tappade ca:40 meter. Efter att ha gjort en stark upphämtning och rundat alla utom en så blev han rullig på upploppet och gick över i passgång med diskning som följd. Där rök minst ett 2:a pris. Banan passade nog inte så jättebra, men det kommer nya lopp för honom. Nästa start för oss blir på Måndag då Piercing ska ut på Färjestad. Han har behandlats efter debuten och nu ska denna snygging vara fräsch.


Tisdag 17 November

Nu på Torsdag ska Hubbub ut på Åby. Efter segern i debuten på Axevalla & 3:e priset på Solvalla har han behandlats för lite småskavanker. Men nu är han fräsch igen. Såg honom förra tisdagen i ett rakbanajobb på lökene. Han såg riktigt taggad ut.

Hubbub som 2-åring hos Broman


Måndag 16 November

Varken igår eller idag har det slagits några världsrekord. Man blir lite slak efter en helkväll i Göteborg. Men så hade vi extra anledning att fira. Vi spelade en V-75:a ihop och den satt som en smäck. Drygt 53.000:- att dela på. Det är alltid lika kul att kalasa med detta glada gäng. Inga sura miner här inte, trots att vissa blir anklagade för handbromskörning.Fredagen den 13:e November


FIRMAFEST

I morgon är det dags. Då finns det inga riktiga elektriker kvar i Årjäng, för vi drar mot
Trädgår'n i Göteborg. God mat, show med Sven-Ingvars & sedan nattklubb till fyra på morgonen. Efter det vet jag inte vad vi ska göra. Löneförhandling kanske.


Onsdag 11 November


Sist vi hörde från Sören så undrade vi ju lite vad han höll på med där nere i Tschad. Troligtvis så läste han om detta och skickade en bild på ett av hans utförda jobb.
Ja, va säger man. Tror säkert det fungerar men här är det läge att skylla ifrån sig.


Måndag 9 November

Efter ett nytt kanonlopp slutade Pebbly 2:a efter omöjliga Viola Silas. Nu går hon till vintervila med 1,8 miljoner på kontot. Helt fantastiskt. På tal om vintervila så tror jag att en stor del av det glada gänget som var med i bussen hade någon typ av vila på söndag.

Inte lätt att ta något när det går 10,5 sista 700

Fredag 6 November

I morgon drar vi i väg ett helt gäng till Eskilstuna/Sundbyholm för att se på fin travsport och framförallt heja,skrika,jaga,jobba fram Pebbly till en framskjuten placering i Breeders Crown-finalen (helst seger).  Sen får vi se hur det är på söndag. Troligtvis betongkeps.


Måndag 2 November

Har fått ett livstecken från Sören som är i Tchad med räddningsverket. Vad han gör där vet vi inte riktigt, men vi hoppas att han gör nytta. Han ser i alla fall ut att må bra. Den 7 december ska han börja jobba hos oss igen, om han inte ha fått denguefeber eller malaria.

Den snygga killen på huk är Sören


Fredag 30 Oktober

Pebbly vann sin semifinal hur enkelt som helst, okörd med tussarna kvar. Nu är det dags för Viola Silas att få stryk. Riktigt kul var det också att Frenchwoman gick felfritt och blev tvåa på Åby. Det gick som på nålar, men runt 13 sista 500 är inte så tokigt. 


Målfoto PebblyTisdag 27 Oktober

Imorgon onsdag ska Pebbly ut på Solvalla och försöka kvala in till Breeders Crown-finalen som går på Eskilstuna Lördagen den 7 november. Dåligt spår och ganska tufft motstånd men vi tror och hoppas att det ska gå bra. Dom tre första går till final.
Värre blir det på torsdag när Frenchwoman ska försöka ta sig runt felfritt på Åby.
Fart finns nog men hon har hittills varit hopplöst osäker.


Pebbly efter segern i Svenskt Trav-Oaks 2009